12 weeks muscle gain

Jag vill idag ge all min uppmärksamhet till en sann inspiration - Jocke Karlsson. Jag är otroligt glad att han kontaktade mig. Att han trotsade alla motgångar som livet där och då gav, med sambo under cancerbehandling och sin egen utredning om eventuell hypertyreos. Inget är så givande som att få hjälpa den som verkligen behöver det. Jocke har gjort otroligt bra ifrån sig, en fantastisk utveckling både fysiskt som mentalt. Han står idag starkare än någonsin och det är med stor ära jag lämnar över orden till honom här nedan.

Hur kom du i kontakt med You Against You AB?

Jag har tränat styrketräning sedan ca 7-8 år med de senare 3-4 åren ganska seriös träning med 4-6 pass per vecka. Testat på olika träningsprogram, men kände att jag behövde inspiration och lite nya infallsvinklar och coachning mentalt. Hösten 2017 blev min sambo sjuk i cancer, och allt efter det så sjönk motivationen och likaså “livsstilen”. Detta resulterade i att kroppen förföll i rask takt både fysiskt och psykiskt. Orkade inte träna alls som innan, misslyckade pass och vikter som varit lätta blev väldigt tunga. I Januari bestämde jag mig för att ta tag i att skärpa till både träning och kost. Anslöt mig då till en tävling som kallas MM sport-challenge. Det gick till en början bra och trots ett kaloriunderskott på ca 500-600kcal/dag så kändes det bra, dock så kom den känslan att ändra sig bara någon månad senare. Vikterna blev tyngre än någonsin, orken försvann helt. En vikt jag kunnat göra 10 reps på låg helt plötsligt kvar på marken utan att ens lätta från golvet. Till detta så smög sig en hjärtklappning på. Till en början så nonchalerade jag detta, men till slut så låg vilopulsen på 120 och jag sökte vård. Fick beskedet att jag drabbats av hypertyreos som i folkmun kallas giftstruma. Detta förklarar mycket av vad som hänt sedan januari, speciellt det faktum att jag tappade nästan 10kg från Januari till April, även fast jag beslutade mig att öka på kcal för att bromsa viktnedgången och hoppades få tillbaka styrka. Under tiden jag undrat vad som hände, då vikterna bara blev tyngre och tyngre lyssnade jag på Tyngre radio med ett avsnitt som gästades av Niklas. Jag har vid tidigare tillfälle anlitat PT, men känt mig som bara “en i mängden” av 100-tals PT-klienter. Efter att lyssnat på det avsnittet bestämde jag mig för att ta kontakt med Niklas och youagainstyou för att få hjälp att komma på fötter både mentalt och fysiskt.

Hur har samarbetet påverkat just dig? Några för/ nackdelar?

Jag tog kontakt med Niklas när jag behövde det som mest. En tid som var jobbig både psykiskt och fysiskt med en sambo som fått besked om bröstcancer och behandlades för detta, samtidigt som jag mådde dåligt och inte förstod vad som pågick då träningen gick helt åt fel håll. Sen vid start av samarbetet fick jag dessutom besked om att jag fått hypertyreos och började behandling för detta. Men trots motgångar i livet så har jag svårt att se några nackdelar för själva samarbetet, tvärt om. Det har varit god mat, ett väl anpassat kost- och träningsschema som passar in i min vardag med sambo och barn. Bra uppföljningar och väldigt bra feedback på utvecklingen.

Hur mår du idag i jämförelse med innan du startade?

Idag mår jag mycket bättre både psykiskt och fysiskt. Har funnit glädjen och motivationen till träningen igen, även lärt mig en hel del om kost och hur den bör vara upplagd för att få bra resultat. Eftersom resultaten har varit väldigt bra både i spegeln och “styrkan” succesivt kommit tillbaka så är jag ju givetvis mer nöjd med mig själv och vad jag kunnat presterat. Min resa är ännu långt ifrån färdig och mina slutgiltiga mål är inte uppnådda, men hade de varit det så hade nog målen varit för lätta att uppnå.

Vad ska du göra nu? Några planer eller tankar om framtiden?

Jag kommer att fortsätta använda Niklas upplägg för att komma närmare mitt slutgiltiga mål som är att ligga på 85-90kg i duglig form och känna mig både stolt i spegeln och när det ska lyftas på gymmet. Jag är betydligt mer nära målet nu än vid start, men som sagt inte där ännu. Niklas har varit till stor hjälp både vad gäller träningsupplägg och kost, men också peppat mig till att pusha och ta i det där lilla extra, inte minst när jag hade PT-pass med honom. Andra upplägg jag har testat på har känts orimliga att kunna hålla i vardagen, men Niklas upplägg med träning och kost är något jag både följt slaviskt och kommer kunna följa framöver! Nu är jag tillbaka på nästan samma vikt som i Januari innan jag blev sjuk, men i betydligt bättre form!! En sann livsförändring.

Söker DU som läser en livsförändring?

Tvivla inte på att kontakta mig: niklas@youagainstyou.com så berättar jag mer!

Med vänlig hälsning, Niklas Wadman, Ceo & founder.