Fifty n’ Fit

"Mitt livsform tills jag fyller 50.." Så löd målsättningen, och jag tror att du håller med mig om att Stefan klarade det galant? Genom med -och motgångar har Stefan alltid dykt upp till våra pt-pass, och alltid gör han sitt bästa på plats. Det är en sann ära att få arbeta med en så driven, inspirerande och genuin person som du Stefan! Jag lämnar över orden till Stefan som berättar mer om sin resa. Låt det inspireras!

Hur kom du i kontakt med YAY Fitness? (You Against You AB)

Jag hade länge funderat på att anlita en PT – både för att få bättre kunskap och för att få struktur på såväl träning som kost. Visserligen har jag styrketränat sedan tonåren – men planlöst, sporadiskt och därmed också med klena resultat. Så när jag skulle fylla 45 år, satte jag upp som mål för mig själv att när jag är 50 ska jag vara ”i mitt livs form”. I samma veva som jag satte upp det målet för mig själv såg jag Niklas träna några av sina klienter på det gym jag själv tränade på. Av det jag kunde se verkade Niklas verkligen ställa varje enskild klient i centrum och mötte klienten utifrån dennas förutsättningar och behov. Så jag kollade upp You Against You hemsida, och fastnade för vad jag läste där om Niklas genomtänkta träningsfilosofi med en helhetssyn på träning, kost och livsinställning.

Hur har samarbetet påverkat just dig? Några för/ nackdelar?

Jag kan inte komma på en enda nackdel! Niklas har en enastående förmåga att få en att ge allt och mer till vid varje träningstillfälle – också de gånger då varken ens fysik eller psyke är på topp. Han möter en alltid utifrån mina egna förutsättningar – och lyckas samtidigt (eller kanske just därför) få en både att vilja och att våga kliva en bra bit utanför bekvämlighetszonen. Det fokus och engagemang Niklas sätter på en som klient gör att man själv helt enkelt inte vill ge mindre än allt. Och det gäller även kosten. Jag är av naturen en gottegris och älskar skräpmat, och visst åker jag dit mellan varven, men Niklas har en fantastisk förmåga att hjälpa en att hitta tillbaka till motivationen och kärleken till en hälsosam livsstil. Ytterst få av mina kolleger, vänner eller familj vare sig finns i ”fitness-svängen” eller förstår sig på den. Inte minst därför är samarbetet med You Aginst you och den peppning man får av Niklas ovärderligt.

Hur mår du idag i jämförelse med innan du började hos YAY?

Samarbetet har förbättrat min fysik avsevärt på ett sätt som jag själv inte trodde var möjligt. Det i sin tur har lett till en bättre självkänsla: djupare självkännedom och en bättre balans i tillvaron som helhet. Sedan är inte ju inte ens Y.A.Y:s förträffliga tränings- och kostupplägg en quick fix till det perfekta livet. Vi har väl alla våra ups and downs, och när samarbetet med hade pågått i några år drabbades jag oturligt nog av utmattningssyndrom pga en tuff arbetssituation. Det blev en lång sjukskrivningsperiod, och samarbetet med Y.A.Y. behövde pausas under nästan ett års tid. Men något överraskande: det var kanske under det året som det jag dittills fått med mig från Y.A.Y. blev som allra mest betydelsefullt. Även om jag under sjukskrivningen tränade på egen hand (och vissa veckor gick det inte alls) hade jag otroligt stor nytta både av lärdomarna kring tränings- och kostupplägg som Y.A.Y:s övergripande filosofi (dvs. att ha kärlek till det man gör), vilket var en stor bidragande orsak till att jag överhuvudtaget kunde hålla mig över ytan under den här långa och svåra sjukskrivningsperioden. Och dessutom komma tillbaka!

Vad ska du göra nu? Några planer och tankar om framtiden?

Jag vill fortsätta på den inslagna vägen och hoppas även få fortsätta samarbetet med Niklas under lång tid framöver! Jag blir ju inte direkt yngre, men det gör ju knappast att träning och bra kost blir mindre viktigt. Jag ser helt enkelt fram emot nya delmål och spännande träningsutmaningar!

Söker DU som läser en livsförändring?

Tvivla inte på att kontakta mig: niklas@youagainstyou.com så berättar jag mer!

Med vänlig hälsning, Niklas Wadman, Ceo & founder.