“Mitt livs investering”

Att få samarbeta med en person som Jenny är vad som gör mitt yrke så otroligt givande! Vid varje veckouppdatering har Jenny visat på hur hon tar åt sig mina ritlinjer, alltid med en positiv inställning och alltid med fina framsteg - både fysiska som mentala. Jenny har uppnått de delmål som vi satte upp och jag är säker på att det är inte sista gången vi kommer att få se hennes progression här! Jag lämnar över orden till Jenny som får med egna ord beskriver sin resa. Låt det inspireras!

Hur kom du i kontakt med YAY Fitness? (You Against You AB)

Jag kom i kontakt med Niklas via instagram, då jag följer hans sida. Jag har under många år haft tankarna på att vilja testa på hans coachning. Det var tillslut ett inlägg som Niklas gjorde som träffade så rätt, det fick mig att äntligen våga ta steget. Meningen ”Anyone can workout for an hour, but to control what ́s goes on your plate the other 23 hours, that’s where you have the hard work”. Jag har alltid varit intresserad utav träning och kost, men velat lära mig att förstå sambandet. Vad är bra att äta och i vilken mängd? Jag kände att nu var det dags att ta steget och investera i mig själv.

Hur har samarbetet påverkat just dig?

Bara positivt! Det var ett mycket bra träningsupplägg och kostschema med uppföljning varje vecka för att kunna justera, följa upp och peppa inför kommande vecka. Niklas har alltid funnits där och gett ett lugn kring att allt har sin tid, ”keep up the good work” Att man inte kan forcera fram resultat.

”Tålamodsprövande – Det går inte att ryta åt en tulpan för att få den att blomma fortare. Tålamodet får en att längta, ha förväntningar och drömma” – Ernst Kirchsteiger

Mitt tålamod har testats men jag har samtidigt byggt upp en starkare trygghet och ett bättre lugnt till att kunna lita på processen och att låta kroppen så utvecklas i sin takt. Niklas har alltid funnits där och peppat och coachat på ett genuint sätt och alltid förklarat på en professionell nivå. Det känns som att jag har fått/skapat en livslång relation till Niklas som PT/coach som jag alltid kan luta mig tillbaka till och lära mig mer ifrån, för att vidareutveckla mig själv.

Hur mår du idag i jämförelse med innan du började hos YAY?

Jag är i mitt livs form. När jag nyligen gjorde en hälsokontroll, så blev min metaboliska ålder 19år. Alla mina prover och värden var av högsta betyg. Innan samarbetet hade jag ont i alla mina leder, blodtrycksfall, yrsel, domningar i kroppen, trötthet och kände att jag stod still med min styrketräning som jag älskar att utföra. Tidigare åt jag ofta på nätterna pga hungern. Sedan jag startade mitt samarbete med Niklas coachning gick jag ner till noll sjukdagar.

Idag känner jag mig pigg, mycket gladare, har ett bra stabilt blodtryck, ingen smärta i kroppen, min yrsel har försvunnit och jag har alltid en balanserad/planerad veckokost som gör att jag orkar mer och som gör att jag sover hela nätter. 
Jag ser även idag hur viktig tiden är utanför gymmet, dvs alla de vardagliga valen vi ställs inför kring kostintag, sömn, vila/återhämtning. Alla dessa byggstenar är det som bygger helheten. Jag har nu skapat bra rutiner i vardagen som skapat en livsstil som passar mig och mitt mående. Niklas gav mig mina personliga verktyg till att kunna utvecklas till mitt bästa jag.

Jag är så lycklig, tacksam och stolt över mig själv!

Vad ska du göra nu? Några planer och tankar om framtiden?

Jag ska fortsätta i samma tankemönster som Niklas coachade mig med. Jag kommer att fortsätta att slipa på formen och fokusera på mitt dagliga kostintag. Jag har planer om ett fortsatt samarbete med Niklas längre fram. Nu ska jag landa i allt jag lärt mig och få in en coachade vardag för mig själv, med hjälp utav alla verktyg, kunskap och byggstenar som jag fått.

Hur skulle du beskriva Niklas som PT/coach?

Väldigt professionell, lugn, trygg, stabil och med hjärtat på rätt ställe. Tydlig vägledning/coachning med en målmedvetenhet där han tror på dig innan man ens hunnit börja sin resa tillsammans. Niklas säger det man behöver höra och det är där man utvecklas. Niklas är väldigt tydlig med att man ska säga ja till det livet bjuder in en till som festligheter mm, men att man alltid kan göra aktiva medvetna val med att få in kosten och träningen utifrån vart man själv står i sin utveckling/process och sitt mål.

Vad vill du förmedla till andra som du lärt dig?


Salladsblad bygger inte muskler och mättnad. Jag har alltid ätit ”nyttigt” men alldeles för lite och utan kunskapen kring sambandet mellan kosten och träningen. Första veckorna med kostschemat så tog det upp till en timme för mig att äta lunchen/middagen då jag aldrig ätit så mycket under en måltid. Vilket jag idag inte kan förstå att jag upplevde, då portionerna är ”normalstora” för mig idag.

Jag bär med mig att jag kan äta vad som helst om jag vill, men valet blir lättare att ta då jag hellre väljer ”mättande kalorier istället för tomma onödiga kalorier”.

Höjdpunkter under ert samarbete?


- Att smärtan i kroppen försvann

-Glädjen när jag fick se mina magrutor för första gången
-Personbästa i marklyft på 100kg
-Återkopplingen varje vecka, utifrån min inskickade träningsresumé
-All kunskap kring både kost och träning

Det har varit en mycket spännande, tålamodsprövande och intensiv resa. Den har även innehållit mycket glädje som utveckling. Jag är så tacksam att jag gjort denna investering i mig själv. Med handen på hjärtat kan jag verkligen rekommendera Niklas, han är grymt professionell på alla sätt och en bra förebild.

Resan har bara börjat… fortsättning följer!