Muscle gain & fat loss!

Det är med en stor dos glädje jag får presentera mina klient Leo Kia. Han har pedantiskt fullföljt min coaching och skapat den bästa version av sig själv - på endast 12 veckor! När han kom till mig vägde han strax över 90 kg (och med ett midjemått på 97 cm). Idag väger han 75kg och med ett midjemått som droppat till enbart 76 cm. Leo har minskat sin fett procent, ökat sin muskelmassa, och slagit nya person bästa i samtliga basövningar. Han är ett bra exempel på att inget är omöjligt med de rätta verktygen. Likt symboliken av företagsnamnet (You Against You) så handlar det om att via egen handling fullfölja sin drömmar och mål. Leo delar här med sig mer om sin resa!

Hur kom du i kontakt med YAY Fitness? (You Against You AB)

Det var över 10 år sen som jag tränade regelbundet och var hyfsad vältränad. I samband med att jag skulle vara pappaledig i sex månader med min ett år gamla dotter så ville jag ta tag i den övervikt som jag lagt på mig under de senaste fem åren. Jag började med att köpa kort på Delta Gym på Hälsingegatan för att jag ville omge mig av människor som tar sin träning på allvar. Minns hur usel jag kände mig i havet av alla vältränande herrar och damer den första tiden - det gav mig en jättemotivation att ge järnet för att "förtjäna" att träna på Delta. Jag lovade mig själv en belöning i form av en träningsjacka med Delta-loggan på när jag kommit i mål (vilket jag idag kan bära med stolthet!). 

Eftersom mycket vatten runnit under broarna sen jag tränade på gym senast så bestämde jag mig för att ta hjälp av ett proffs för att hjälpa mig komma ikapp med de senaste rönen inom träning och kostlära för att maximera min insats i tid och fokus. Jag gick igenom alla PTs på Delta Gyms webbsida och tog kontakt med 5 st som jag tyckte bäst om efter att ha googlat och läst på om dom. I slutändan föll mitt beslut på Niklas Wadman. Det som till stor del avgjorde saken var dels var det hans grymma året-om-form och dels ögonblicket när han sa att "ska du köra med mig så ska du veta att det inte blir några ätardagar". Det var med nästan chockartad och skräckblandad förtjusning som jag då insåg att "this guy means business" - 14 veckor utan en enda dags syndande!? LET'S DO THIS! (nästa chock kom när jag fick det strikta kostprogrammet men det är en annan historia).

Hur har samarbetet påverkat just dig? Några för/ nackdelar?

På ett direkt sätt genom sin oerhörda kunskap om kost och träning. Framför allt kostprogrammet som Niklas la upp och sen justerade under de tre gångna månaderna. Under vårt inledande samtal förklarade jag för Niklas att jag endast hade möjlighet att träna på gym tre dagar i veckan pga att jag tar hand om min dotter på heltid så mycket krut las på kosten.

En mer indirekt men minst lika viktig effekt var hans otroligt positva utstrålning och energi. 100% winner spirit, packeterat i en muskulär kropp, som smittar av sig och får en att vilja ge ALLT och sen lite till! Att slarva, fuska och sen misslyckas var inte ett alternativ, helt enkelt.

Många i min omgiving har frågat mig hur jag lyckats så bra på så kort tid. Ärligt talat så var det hur enkelt som helst. Det var bara att göra som Niklas instruerade till punkt och pricka. Disciplin och beslutsamhet var allt som krävdes av mig, resten stod Niklas för.

Jag blev som en ny människa på ett drygt kvarttal. Från en rund och formlös 90 kg tung klump med en midjeomkrets på 97 cm till 75 kg med midjeomkrets på 79 cm. Jag tror knappt själv på före och efterbilderna eller när man tar ett måttband måttat till 97 cm runt min nuvarande midja. Man får en lätt känsla av odödlighet och att allt är möjligt :)

Hur mår du idag i jämförelse med innan du började hos YAY?

FRUKTANSVÄRT BRA! Redan efter 7-10 dagars detox från fel sorts fett/ kolhydrater så började jag må bättre, både psykiskt och fysiskt. Kilona rann av mig i samma veva (till en början mest vatten som lämnade kroppen i och med ett något lägre intag kolhydratinter än tidigare). I takt med framstegen som jag såg vid mina uppföljningsmätningar varannan vecka så fick jag också mer motivation och psykisk energi.

Nya hälsosamma vanor är satta och känns nu väldigt naturliga. Utmaningen är att behålla dom och inte återgå till det "vanliga" svenne-banan mönstret med restaurang-/hämtmat och oregelbudna måltider som jag drogs med innan oktober.

Vad ska du göra nu? Några planer och tankar om framtiden?

Fortsätta äta nyttig, god naturlig mat tillagad från grunden i kombination med styrketräning tre gånger i veckan. Att se till att detta blir en cementerad livsstil som fortsatt får mig att må bra och vara stolt över min kropp.

Målet är att äta 20% mer än under dieten för att kunna bygga lite mer muskler och samtidigt hålla fettet i schack så att magrutorna är snabbtillgängliga vid behov ;) Givetvis är Niklas mitt självklara val när/om jag skulle behöva ytterligare en dos inspiration och coaching på min fortsatta resa i takt med att dels åldern och dels vardagsstressen som förälder i kombination med jobb gör sig påmind.  

Har just DU som läser intresse för coaching?

Sänd din ansökan direkt till mig på niklas@youagainstyou.com - Berätta mer om dig, din nuvarande siatuation och målsättning. Kom ihåg att ange person/ kontaktuppgifter och vilket stad du bor i. Med vänlig hälsning, Niklas Wadman, Ceo & founder.